Hejsan! Så många intressanta ord det finns i den yogiska sfären som är mer eller mindre enkla att förstå. Idag handlar det om vår syn och vad vi har förmåga att se. Spännande va? /Klara

Hur många ögon har du? Två såklart tänker du kanske nu. Tänk om du har ett öga till, ett som inte syns, ett tredje öga. Det är just vad området mellan ögonbrynen kallas, ”det tredje ögat”. Andra namn för samma punkt är det sjätte chakrat, pannchakrat och själens öga. Precis som andra chakran är även detta en energipunkt och alltså ett icke-fysiskt öga.

Det tredje ögat är vänt inåt och fungerar som en bro mellan dina hjärnhalvor vilket gör dig mer klarsynt. Genom att öppna det tredje ögat kan du lära känna dig själv och få större tillgång till din intuition, fantasi och kreativitet. Rätt häftigt!

Om du vill utforska ditt tredje öga så fokusera lite extra på energipunkten mellan ögonbrynen när du yogar eller mediterar. Det kan ta lite tid innan något händer så ha tålamod. När du plötsligt en dag ser ett blålila ljus i pannan när du blundar så är det inte en polisbil som kommer med saftblandarna på, det är du som har du hittat vägen till ditt inre.