Hejsan! Jag har börjat lära mig lite mer om Ayurveda, läran om livet, och tänkte dela med mig av några tips om hur Ayurveda kan hjälpa kroppen på vägen ur vinteridet in i våren… Nu när våren är på intågade känner jag verkligen att det sker en förändring i kroppen; jag har en lite matt och tung känsla i huvudet och näsan rinner hela tiden. Visserligen härjar det förkylning på förskololan och pollensäsongen verkar vara i full gång redan, men enligt Auyurvedan kan det också vara ett tecken på att kroppen håller på att vårstäda sig. Hur coolt är inte det! Jag har hittat en del tips på vad en kan göra just under våren för att hjälpa kroppen i förändringsprocessen.

Det bra med mer lättsmält mat för att hjälpa kroppen med reningsprocesserna. Tänk på att skilja på hunger och sug och försök äta bara när du känner riktig hunger. När du känner suget komma, prova att dricka vatten istället, för det behöver kroppen extra mycket av just nu, gärna ljummet, eller i alla fall rumstempererat.

Det är också extra viktigt med motion för att få igång hela systemet igen (efter vinteridet alltså). Välj den typ av träning som du gillar och försök röra på dig ofta. Det behöver inte vara hård träning, tänk snarare vardagsmotion och hellre ofta än intensivt.

Vintern rasar ut med andra ord. Välkommen våren! /Liv