Hej! Liv här. Det här med att var i nuet. Hur är en då? Vad händer med tankarna? Ibland (eller rätt ofta faktiskt) tycker jag att det är svårt att vara i nuet. När jag ligger på yogamattan i Shavasana kommer jag på massa saker som jag ”inte får glömma”. Jag önskar rätt ofta att jag hade en anteckningsbok bredvid mig som jag kunde skriva upp sakerna i så jag kan släppa dem och fokusera på just nuet. Men tankarna försvinner inte när en är i nuet, de får bara inte någon uppmärksamhet. Se dina tankar med minnen, förväntningar och kom ihåg som molnen på himlen. Den finns alltid där i bakgrunden, medan molnen kommer och går, i olika former och med varierande innehåll. Precis likadant är det med nuet, det finns alltid där, eller rättare sagt här. Nuet är alltid närvarande. Men vi måste låta molnen skingras och tankarna sväva fritt för att uppleva det.