Hej! Liv här. Hur vet du vad du mår bra av? Det enda sätet att ta reda på det är att känna efter, verkligen känna efter hur det känns i kroppen. Många gånger gör vi saker för vi tror att vi måste. Eller för att vi tänker att någon annan förväntar sig det av oss. Men vem är det egentligen som bestämmer vad du ska göra? Genom att lyssna på kroppen, magkänslan, så ökar chansen att du gör rätt val, det val som passar dig bäst. Här kommer några exempel på situationer då jag tränar på att känna efter:

  1. När du är ute och springer, skippa pulsklockan och runkeeper och känn efter hur snabbt och långt du vill springa. Gå om du behöver hämta andan och tryck på när energin flödar.
  2. När du blir bjuden på fika på jobbet, känn efter om du är sugen på en kaka, eller inte. Ta en om du vill, annars skippa det. Om någon undrar varför så svarar du sakligt på frågan, utan att försvara dig.
  3. När du ska köpa kläder, köp det du gillar, det som passar din kropp, det du känner dig fin i. Strunta i om det är trendigt eller inne. Modet ändrar sig ändå hela tiden.
  4. När du får ett erbjudande om en ny tjänst på jobbet, känn efter om det är rätt för dig. Låt dig inte luras av smicker och löneförhöjning. Känn efter vad ditt hjärta längtar efter.

I vilka situationer stannar du upp och känner efter?