Intervju – Yogastories Therése

Hej! Therése är en sån där fantastiskt inspirerande person (och yogalärare) som vågar gå sin egen väg, som vågar sticka ut och göra sig grej. Mycket beundransvärt! Läs om hennes insiktsfulla tankar om yoga och livet. /Liv

  1. Hur och när upptäckte du yoga?

Jag hade under flera år testat lite olika klasser, men aldrig fastnat. Jag fick frågan om att hålla klasser i yoga när jag jobbade utomlands med träning. Självklart ville jag det, men hade absolut ingen koll på yogas djup. Idag kan jag skratta åt mig själv för att jag hoppade på utan att ha koll, men samtidigt är jag stolt över att våga säga ja när jag egentligen inte vet. Jag läste på och tog hjälp av en vän som var yogalärare. Så positionerna har jag praktiserat sedan 2007. Men jag fastnade inte förrän flera år senare när jag och min bästa vän hade en yogadiskussion och kom fram till att det måste vara något som vi inte fattat. Över hela världen yogar folk och har gjort typ forever, så vi måste ha missat något. Vi bestämde oss därför för att göra en egen yogautmaning, att yoga varje dag i 30 dagar. Sen var jag hooked! Kär på riktigt blev jag när jag, något senare mötte Global Yogan.

  1. Vad betyder yoga för dig?

Idag är yoga ett lika självklart element i mitt liv som luft. Yogan är min livsstil, min passion och mitt jobb. Den finns med mig i allt jag gör och påminner mig hela tiden om min kompass. Förutom att det är ett sätt att möta kropp och andetag på som tilltalar mig så är det även ett förhållningssätt vad gäller tankar, känslor och mötet med andra. Men för det menar jag inte att yogan är svaret på alla frågor, men för mig verkar yogan som påminnelse om att jag själv kan hitta alla svar.

  1. Hur använder du yoga i vardagen?

Framför allt som ett verktyg för att vara i balans. Inte att jag alltid är i balans, finns det någon som är det? Jag pratar om en tillåtelse och acceptans kring när det stormar och att komma ihåg att njuta när det är molnfritt och sol. Jag försöker ge mig själv utrymme, att sänka vissa krav när det är hög belastning på andra håll. Så även om det inte är balans i livet just nu så vänder det snart. Att inte bli stressad för att man är stressad. Precis som om jag sovit dåligt, då äter jag en riktigt stor och mumsig frukost och fyller på med energi där. Så att inte låta tankarna gå igång på att jag sovit dåligt, för jag sover ju inte mer för att jag grubblar över att jag sovit dåligt.

Jag har alltså blivit mer medveten om att jag har ett val. Att jag kan välja hur jag agerar och reagerar. Jag säger inte att det är lätt, men det är värt det. Och alla val jag gör idag, hur jag möter mig själv och andra faktiskt också formar min morgondag, hur coolt är inte det!? Den fysiska yogan hjälper mig att bära mitt hjärta med stolthet vilket också ger en känsla av att räcka till, att vara bra vilket leder till att jag mår bra. Enkelt och svårt på samma gång.

  1. Vilken är din favoritposition och varför?

Just nu är det benen mot vägg, Viparita Karani. Den ger mig utrymme och är tillåtande, allt sker på insidan. Efter en höst med flytt, bröllop, nytt jobb och mycket uppdrag fyller jag på med mycket Yin. Kroppen brukar uttrycka vad själen behöver, om man bara lyssnar.

  1. Vilket är ditt bästa yogatips?

Yogan påminner mig ofta om att vi både är lika och olika. Lika på det viset att vi alla har glädje och sorg i våra liv. Känslan av att inte räcka till, att inte vara bra nog tror jag vi alla brottas med till och från i livet. Att min lycka, mina utmaningar och mina erfarenheter också är avgörande för hur jag tolkar en situation eller person. Så nästa gång du möter någon, kom ihåg att du har ditt filter som du ser världen genom och att din verklighet är din tolkning av det som sker. Personen du möter gör sin tolkning. Jag hörde en så rolig grej på radion för någon veckan sedan. Att om du möter fler än 3 personer på samma dag som du upplever som idioter, så ligger inte problemet hos dem utan hos dig. Friendly reminder 🙂

Therése, stort TACK för att du ville dela dina tankar om yoga. Så mycket medvetenhet och reflektion på samma gång! Här finns mer info om Therése och hennes Yogastories: http://yogastories.se 

← Tidigare inlägg

Följande inlägg →

3 Kommentarer

  1. Hej! Jag hittade in till din blogg genom att du kommenterade min bloggkollega Sofias inlägg och har läst några inlägg 🙂 Kul detta i hur man genom en skärm kan komma i kontakt med fina och stärkande tankar och personer, reflektioner, inspiration och insikt. Bra intervju här och fin blogg – du har härmed en ny följare 🙂
    God jul

  2. Ni* inte du 😀

Kommentera