Hej! Möt Linda Bryme, är en relativt ny stjärna på yogahimlen som ger massor av kärlek på sina klasser. Hon har modet att följa sitt hjärta och gå sin väg, även om den leder ut i det okända. Läs mer om Lindas tankar om yoga här:

1. Hur och när upptäckte du yoga?
Jag upptäckte yoga genom mitt lokala gym, för snart 20 år sedan, där jag sprang på dansklasser, spinning och slet i gymmet som 20 åring. När de tog in yoga på schemat testade jag direkt och blev kär. Kär i känslan som infann sig i min kropp, att möta olika positioner i en tillåtande miljö, att känna igen mig i flödet efter några gånger och att utmanas mentalt och fysiskt. Jag älskade mina tisdagskvällar som innebar 75 min yoga med temys som avslutning.

2. Vad betyder yoga för dig?
För mig är yoga att förenas med mig själv. En gåva till mig själv från mig själv, då jag får samla ihop mig, min kropp, mina tankar och mina andetag. Jag lyssnar på kroppen och försöker tyda dess signaler om vad det är jag behöver – svettiga vinyasas eller meditativa yinpositioner. Det är inte alltid lätt, och det händer såklart att jag väljer bort istället, med en massa bortförklaringar. På mattan har jag fulgråtit och snorat, skrattat så tårarna rinner, haft rynkor mellan ögonen för att jag inte förstår eller tycker det är omöjligt – det är en plats där jag kan jorda mig och inte spreta iväg alltför mycket.

3. Hur använder du yoga i vardagen?
Genom mitt sätt att tänka på mig själv och de människor jag möter framförallt. Jag är en kvällsyogi och älskar att yoga på kvällen när barnen ligger i sina sängar, och alla ”borden” är gjorda. Då kan jag antingen flöda någon av mina ”egna” klasser eller flödar till favoriter och upptäcker nya på Yogobe. Efter att jag köpte mig bolster och en extra kloss blir det alltsom oftast yin, särskilt efter utbildningen jag gick i november.

4. Vilken är din favoritposition och varför?
Min favorit i yangyogan är bryggan! Jag har en lång relation till den och minns tydligt genombrottet när kroppen släppte både fysiskt och mentalt och lät mig ta mig upp med hjärtat som högsta punkt. Älskar att vara uppochner och att känna mig stark och lätt på samma gång. I yinyoga är grodan min favo. Den får så mycket att hända i min kropp och det pirrar, drar, pulserar både fysiskt och mentalt. När jag på riktigt kan överlämna mig själv till det som är och bara vara, låta marken ta emot mig med allt vad jag är!

5.     Vilket är ditt bästa yogatips?
Att inte ta yoga på för stort allvar! Det finns ingen som dömer dig för den yogi du är – mer än du. Vissa dagar är att vara medveten om varför jag väljer bort att möta mig själv det finaste jag kan ge mig själv – att acceptera mig helt och fullt för den jag är. Värdet i mig ligger inte i hur många minuter jag ger mig själv på mattan. Kroppen är fantastisk är mitt ledord, och jag tror på att våga släppa taget och överlämna sig till det som är!

Linda är yogalärare, kostrådgivare och snart även personlig tränare. På bloggen Härliga vardag kan du läsa mer om henne.