Hejsan! Liv här. Idag får du möta Jenny Boström, mamman och yogaläraren som vid 37 års ålder fick nog av att klanka ner på kroppen, nog av sträva efter perfektion och känna stress och press över att inte duga. Här kommer hennes erfarenheter och tankar om yoga.

 1. Hur och när upptäckte du yoga?
  Jag har alltid varit en sökare och plöjt mängder med spirituella självhjälpsböcker. Men yogan på yogamattan kom in i mitt liv på allvar för närmare fyra år sedan när jag skadade min rygg efter att ha stressat och pressat mig själv alldeles för hårt. Sedan dess har jag yogat mer eller mindre varje dag och går just nu min andra längre yogalärarutbildning.
 1. Vad betyder yoga för dig?
  Yogan för mig är en livlina som hjälper mig att hantera mig själv och livet. Påminner mig om vad som är viktigt, hur jag vill vara och leva. Den yogiska filosofin är så fantastiskt fin och klok!
 1. Hur använder du yoga i vardagen?
  Jag behöver yogan dagligen både för att min kropp och min själ ska fungera. Så dels använder jag den som jag beskrev ovan, för att hantera livet, och dels rent fysiskt på yogamattan för att hålla min kropp smidig och smärtfri. Ibland blir det fem minuter av kärlek till mina fötter i TV-soffan, ibland två timmar yinyoga i lugn och ro, ibland en svettig vinyasa, ibland två djupa andetag på toaletten. Sen är yogan en del av mitt yrkesliv också, jag håller flera klasser i veckan och har PT-kunder regelbundet.
 1. Vilken är din favoritposition och varför?
  Jag älskar att sitta länge i Malasana (djup squat) för att den grundar och jordar mig.
 1. Vilket är ditt bästa yogatips?
  Att ta med dig yogan av från yogamattan och ut i livet! Gör inte yogan till ännu ett måste eller borde, utan var trygg i att den alltid finns med dig oavsett om du befinner dig på yogamattan eller inte.

Jenny hittar du på Instagram som yogabyjenny och på Facebook.