Hejsan! Det finns så många härliga människor som inspirerar till hälsa på riktigt, men både ödmjukhet och ärlighet. Erika är en sådan inspiratör. Hon ser träningen som en del av livet och om livet ska vara skönt bör även träningen vara det. Det tycker jag är en väldigt hälsosam inställning. Jag var spänd på att höra hur hon ser på yoga så jag frågade, och här kommer hennes svar. /Liv

 1. Hur och när upptäckte du yoga?
  Yogan har liksom alltid funnits med som en del av min träning men det var för 6 år sedan, efter en period som gjort mig slutkörd både fysiskt och mentalt som jag bestämde mig för att yoga varje dag i 30 dagar för att se vad som hände. Jag varvade Johanna Anderssons yin och poweryoga-dvd:er… Efter det blev jag hooked. Gick ganska snart min första yogalärarutbildning för YogaMakes och där någonstans förändrade yogan mitt liv för alltid.
 1. Vad betyder yoga för dig?
  Det betyder kontakt. Att jag har kontakt med mig själv, min kropp, min själ. Att jag är lyhörd för hur jag mår och respekterar mina gränser. En lyhördhet som gör mig varmare och mer närvarande i mina relationer och som gör mig modigare i livet.
 1. Hur använder du yoga i vardagen?
  Det är min dagliga check in. Jag använder yogan för att landa om så bara några minuter. Jag använder den också för att möta de behov jag känner – yin när jag behöver lugn. Flödande vinyasa när jag behöver energi. Utmaningar och inversions när jag behöver lite glöd.
 1. Vilken är din favoritposition och varför?
  Uttanssana (stående framåtfällning). Den lugnar mig, får spänningar i nacken att släppa och sträcker skönt längs hela baksidan. Och så kan den göras var och närsomhelst… På gatan, i köket, badrummet…
 1. Vilket är ditt bästa yogatips?
  Släpp prestationen och se yogan som något du ger dig själv. Prioritera den, men inkludera den i ditt liv så att den inte blir ännu ett ”projekt” att hinna med. Några djupa andetag vid legomattan eller en solhälsning i sovrummet räcker långt. Och anpassa din yoga efter hur kroppen mår.

Spana även in Erikas blogg på Healthy living och på Instagram för ännu mer härlig och äkta inspiration!