Hejsan! Idag kan du inspireras av Anja Forsnor som just nu upplever yogakulturen i soliga Kaliforien. Anja står bakom de superfina yogamattorna från Grounded Factory (en sådan jag fick i julklapp). Här berättar Anja om sig relation till yoga:

1. Hur och när upptäckte du yoga?
Jag hade länge varit nyfiken på yoga men det var först under min graviditet som jag började träna det mer regelbundet. Jag tog två gravidyogakurser som visade sig otroligt användbara inför och under förlossningen. Just nu befinner mig i Kalifornien under vintern och är helt hooked på yogakulturen här.

2. Vad betyder yoga för dig?
Yoga för mig handlar om egentid, utmaning och avkoppling på samma gång. Jag är aldrig så närvarande som under ett yogapass och det har blivit ett sätt för mig att connecta och lära känna min kropp, att träna med och inte emot den.

3. Hur använder du yoga i vardagen?
Yogan hjälper mig att stressa mindre och påminner mig om vad som är viktigt här i livet. Jag försöker bli bättre på att använda det jag lär mig i yogasalen även i min vanliga vardag, vilket är min stora utmaning.

4. Vilken är din favoritposition och varför?
Jag älskar duvans position eftersom jag är väldigt stel i mina höfter. Denna position får mig att öppna upp och släppa all spänning jag samlar på mig.

5. Vilket är ditt bästa yogatips?
Börja yoga! Yoga är verkligen för alla, oavsett om du är nybörjare eller inbiten yogi. Investera tid i början till att testa olika sorters yoga, olika studios och lärare innan du hittar rätt.

Anja är även författare till  den vackra frukostboken En god morgon – härliga frukostar för en bra start som är en riktig energiboost.