Hejsan! Känner du dig belåten? Nöjd med hur allt är precis just nu, alltså verkligen nöjd, på riktigt, även om livet inte är perfekt. Utan att tänka att du skulle vilja ha en nyare bil, att du fortfarande inte har flyttat ner vinterjackorna i källaren (fast det snart är mitt i sommaren) och helst skulle vilja gå ner ett par kilo innan bikinin ska på. Jag pratar om yogans levnadsprincip Santosha – förnöjdhet, belåtenhet. Att vara nöjd med det du har, och inte har, med det du gör, och inte gör, med den du är, och inte är. Det känns ungefär lika svårt som att bestiga Mount everest, förutom det där med bilen då, den är jag rätt nöjd med. Däremot är det lätt hänt att jag känner mig besviken på mig själv när jag gör misstag, eller när det inte blir som jag tänkt mig. Det är alltså DÅ jag ska känna mig belåten, som om det inte gör något att det gick åt pipsvängen? Som sagt, svårt. /Liv